Стани клиент

Експат анализ: Перспективи за финансовите пазари и инвестиционни идеи

24.02.2023

Представяме Ви анализ на Експат Асет Мениджмънт за глобалните финансови пазари през 2023 г. В него ще откриете отговори на някои от най-често задаваните въпроси за очакванията, рисковете и перспективите пред световната икономика и различните класове активи през 2023 г.

Пълния текст на анализа на Експат ще откриете ТУК.

  • Смятаме, че има висока вероятност низходящият тренд при акциите да е приключил или това да се случи през първата половина на 2023 г.
  • По-добри възможности при европейските акции спрямо американските
  • Много добър потенциал за акциите в развиващите се пазари, най-голям за тези в Азия
  • По-добро представяне на акциите с малка капитализация спрямо тези с голяма (избягваме най-големите технологични компании)
  • Очакваме стабилен ръст в цените на държавните облигации и корпоративните с инвестиционен кредитен рейтинг
  • Добри възможности при някои държавни облигации в развиващите се държави
  • Доларът е вероятно да се обезцени спрямо другите валути, основно спрямо еврото и японската йена

Очаквайте и нашия безплатен уебинар на тема "Перспективи за финансовите пазари и инвестиционни идеи" на 7 март 2023 (вторник) от 16:00 ч.

 

 

Ако имате въпроси, свързани с управлението на инвестиции и лични спестявания, или желаете да получите повече информация за професионалните алтернативи за Вашите средства, ще се радваме да се свържете с нас.
ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ИНДИВИДУАЛНА СРЕЩА С ЕКСПЕРТИТЕ НА ЕКСПАТ (ОНЛАЙН ИЛИ НА ЖИВО)
През нашата платформа за резервации тук
Или на clients@expat.bg и +359 2 980 1881

 

 

 

Оповестяване на риска

Този материал има само информационна цел и никоя част от него не може да бъде тълкувана като оферта или покана за сделка за продажба или покупка на финансови инструменти и/или професионален съвет, свързан с инвестиционно решение. Взети са всички необходими мерки, за да се гарантира прецизността на съдържанието, но при никакви обстоятелства Експат Капитал АД и Експат Асет Мениджмънт ЕАД не носят отговорност за това съдържание и не поема обезщетения към получателите или трети страни по отношение на прецизността, пълнотата и/или коректността на информация, включена в документа.

Инвеститорите трябва да знаят, че миналите резултати не са гаранция за бъдещите резултати, а стойността на инвестициите може да се понижава или покачва. Не се гарантират печалби и съществува риск от невъзможност да се възстанови пълният размер на вложените средства. Инвестициите в дялове на договорен фонд или чрез индивидуална инвестиционна сметка не са гарантирани от държавен гаранционен фонд или с друг вид гаранция.