Стани клиент

Вече има алтернатива на близките до нула лихви по банковите депозити в България

22.05.2023

В САЩ от началото на годината са изтеглени над $600 млрд. от банковите депозити, а същевременно почти същата сума беше инвестирана във фондове на паричния пазар.
Ситуацията в България е значително по-различна. По данни на БНБ банковите депозити на домакинствата са близо 72 млрд. лева към края на 2022 г., като остават на високи нива, въпреки че предлаганите лихвени проценти, с малки изключения, са близо до 0%. Високите равнища на спестяванията позволяват на българските банки да финансират дейността си, без да се налага да се конкурират в предлагането на по-атрактивни лихвени проценти по депозитите, за да привличат средства.
 
Имат ли алтернатива българските спестители в тази среда? Ето една - ДФ Експат Евро Ликвидност. Вижте повече в материала по-долу.
 
При интерес за инвестиция в ДФ "Експат Евро Ликвидност", както и при желание да научите какви са другите алтернативи за спестяванията Ви, се свържете с експертите на "Експат Асет Мениджмънт" (онлайн или на живо) чрез формата за резервации тук или на clients@expat.bg и +359 2 9801881.