Стани клиент

Expat анализ: Какво се случва с акциите на китайските технологични компании?

09.09.2021

След като скочиха до рекордно високи стойности през февруари т.г., акциите на китайските технологични компании и тези, свързани с дигиталната икономика, коригираха надолу през последните месеци.

Основните причини за корекцията бяха две:

  • Перспективата за намаляване на стимулиращите мерки в Китай и преминаване от по-стимулираща към по-неутрална фискална и монетарна политика.
  • Засилен контрол на регулаторите в Китай

Въпреки действията на правителството дългосрочните перспективи на китайските компании остават позитивни. Международните анализатори (вкл. Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Credit Suisse) дават инвестиционна препоръка за покупка (Strong buy/Overweight) на големите китайски компании с очаквания за ръст от +50 до +70% в следващата една година. Инвеститорите в Китай имат нужда от по-дългосрочен поглед, съответстващ на дългосрочния подход на китайските власти.

В краткосрочен план очакваме несигурността откъм подробностите на регулаторния режим да продължават да потискат представянето на големите китайски компании. В средносрочен и дългосрочен план обаче всеобхватната регулаторна рамка по-скоро би помогнала, отколкото да пречи на конкурентоспособната на китайските компании, свързани с дигиталната икономика.

Пълния текст на анализа на Експат ще откриете тук:

Какво се случва с акциите на китайските технологични компании?

 

Ако имате въпроси, свързани с управлението на инвестиции и лични спестявания, или желаете да получите повече информация за професионалните алтернативи за Вашите средства, ще се радваме да се свържете с нас.
ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ИНДИВИДУАЛНА СРЕЩА С ЕКСПЕРТИТЕ НА ЕКСПАТ (ОНЛАЙН ИЛИ НА ЖИВО)
През нашата платформа за резервации тук
Или на clients@expat.bg и +359 2 980 1881

 

 

 

Оповестяване на риска

Този материал има само информационна цел и никоя част от него не може да бъде тълкувана като оферта или покана за сделка за продажба или покупка на финансови инструменти и/или професионален съвет, свързан с инвестиционно решение. Взети са всички необходими мерки, за да се гарантира прецизността на съдържанието, но при никакви обстоятелства Експат Капитал АД и Експат Асет Мениджмънт ЕАД не носят отговорност за това съдържание и не поема обезщетения към получателите или трети страни по отношение на прецизността, пълнотата и/или коректността на информация, включена в документа.

Инвеститорите трябва да знаят, че миналите резултати не са гаранция за бъдещите резултати, а стойността на инвестициите може да се понижава или покачва. Не се гарантират печалби и съществува риск от невъзможност да се възстанови пълният размер на вложените средства. Инвестициите в дялове на договорен фонд или чрез индивидуална инвестиционна сметка не са гарантирани от държавен гаранционен фонд или с друг вид гаранция.