Стани клиент

Даниел Дончев: Дъното при акциите в САЩ идва след влизане в рецесия, но AI може да промени това

20.06.2023

 

Ефектът на монетарната политика на Федералния резерв започва да се усеща, и докато целта от 2% инфлация е все още далеч, служителите на Фед изглеждат по-доволни от посоката на американската икономика. Връщането от високи към ниски нива на инфлация исторически отнема около две години, така че очакванията за нива близки до целта са реалистични за първата половина на 2024 г. Паузата на Фед и вдигането на лихвата от ЕЦБ с нови 0.25% предизвика поскъпване на еврото и спад на долара, като тази тенденция ще се запази през годината заради разликата в политиките на двете банки. Това коментира Даниел Дончев, изп. директор на "Експат Асет Мениджмънт", в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.
 
Вижте повече в интервюто на Даниел Дончев, изпълнителен директор на Експат Асет Мениджмънт, за Bloomberg TV Bulgaria.
А за това как да се възползвате от актуалната ситуация и да спечелите от текущите трендове пишете на clients@expat.bg.
 
 
Оповестяване на риска

Този материал има само информационна цел и никоя част от него не може да бъде тълкувана като оферта или покана за сделка за продажба или покупка на финансови инструменти и/или професионален съвет, свързан с инвестиционно решение. Взети са всички необходими мерки, за да се гарантира прецизността на съдържанието, но при никакви обстоятелства Експат Капитал АД и Експат Асет Мениджмънт ЕАД не носят отговорност за това съдържание и не поема обезщетения към получателите или трети страни по отношение на прецизността, пълнотата и/или коректността на информация, включена в документа.

Инвеститорите трябва да знаят, че миналите резултати не са гаранция за бъдещите резултати, а стойността на инвестициите може да се понижава или покачва. Не се гарантират печалби и съществува риск от невъзможност да се възстанови пълният размер на вложените средства. Инвестициите в дялове на договорен фонд или чрез индивидуална инвестиционна сметка не са гарантирани от държавен гаранционен фонд или с друг вид гаранция.