Стани клиент

Борсово търгуваните фондове на Експат с две награди в Берлин

28.02.2019

Експат Асет Мениджмънт получи две отличия за своите борсово търгувани фондове на международната конференция за инвестиционни решения FUND & ETF DAYS Europe 2019 в Берлин.

Първото отличие е за иновативни нови продукти – за ETF-ите на Експат, даващи експозиция към отделни развиващи се пазари от Централна и Източна Европа. Второто отличие е специална награда за създаването на семейство от борсово търгувани фондове, покриващи 11 пазара на акции от ЦИЕ, вкл. за пръв път България, Сърбия, Македония, Словения, Хърватия, Словакия и други държави от региона.

Конференцията FUND & ETF DAYS Europe 2019 се организира от XENIX – компания с дългогодишна история в анализирането на индексни фондове, портфейли на ETF-и и ETF рейтинги за качество. Годишните награди XENIX отличават иновативните и висококачествени индексни и борсово търгувани фондове, които позволяват на инвеститорите да инвестират навсякъде, прозрачно и на по-ниски от средните разходи.

Двудневното събитие в немската столица събира на едно място професионалната публика от инвестиционната общност и включва над 30 лекции, презентации и дискусии за фондове в различните класове активи – акции, облигации, индекси, паричен пазар, криптовалути и др. Сред панелиститe е и Николай Василев, изпълнителен директор на Експат Асет Мениджмънт.

 

Повече за 11-те борсово търгувани фонда (ETF) на Експат може да откриете тук.